Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční schůze KAS 19.11.2008

26. 11. 2008

Ve středu 19.11.2008 od 17 hodin proběhla tradiční, podzimní, valná hromada zlínské pobočky KASu, tentokrát již čtrnáctá v pořadí. Zúčastnilo se jí celkem 44 členů pobočky. Byla zhodnocena činnost pobočky v roce 2008, pokladník přednesl informace o finančním hospodaření pobočky, byli přijati noví členové. V rámci plánu akcí na rok 2009 jsme se usnesli na pořádání pochodu z Tesáku přes hrady Obřany na Lukov a to ještě v tomto roce 27.12.2009. V květnu 2009 bude pořádán autobusový tradiční zájezd, tentokrát po památkách Maďarska /organizuje Aleš Fuksa/, v červnu by se měla uskutečnit vzpomínková akce na našeho kamaráda PhDr.Jirku Kohoutka, CSc. ve formě třídenního přechodu z Brumova přes Vizovické vrchy s návštěvou lokalit Klášťov, Engelsberk a Starý Světlov do Zlína. V září potom jednodenní akce "Památky Holešova", kterou pro nás připraví náš člen a od 1.1.2009 také nově jmenovaný správce zámku v Holešově. 

Předsednictvo bylo rozšířeno o dva nové členy, do funkce jednatele byl navržen a schválen Radim Vrla a zájezdovým referentem schválen Aleš Fuksa. Předsednictvo je tedy šestičlenné a kromě výše dvou nově jmenovaných budou na chodu zlínské pobočky pracovat MUDr.Jiří Hoza /předseda/, Jaroslav Radecki /místopředseda/, Zdeněl Sadílek /pokladní/ a Milan Zikmund /revizor účtů/.          

Na závěr přednesl Radim Vrla zprávu o sanaci hradního vrchu v lokalitě Zubříč /Nový Šaumburk/ od náletových dřevin a křovin, o pokračující prace na slovenských hradních zříceninách /především hradu Uhrovec a Hrušov/ a Aleš Hoferek přednesl sdělení o 2. etapě přechodu od nejzápadnějšího k nejvýchodnějšímu hradu naší republiky /tentokrát z oblasti Šumavy a Jižních Čech/

Je třeba připomenout členům, kteří se nezúčastnili valné hromady, že příspěvky mohou uhradit pokladníkovi do konce roku 2008, potom jejich členství zaniká.

                                                                                                 Jiří Hoza

      ObrazekCelá fotogalerie z valné hromady je ke zhlédnutí na stránkách pobočky /viz adresa na úvodní straně/