Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajina 2007

8. 4. 2008

Zájezd KAS Zlín na Ukrajinu

Termín: 4. - 8. května 2007

1. den (sobota): Hrady a památky měst Užhorod (renesanční pevnost s gotickým základem), Mukačevo (zachovalá hradní pevnost s románským a gotickým jádrem) a Nevicke (zřícenina hradu na 264 metrů vysokém vrchu).

Přespí se buď v Užhorodě nebo v Mukačevu v tělocvičně základní školy.

2. den (neděle): Dopolední přejezd do Lvova. Prohlídka města (napůl v troskách renesanční pevnost s gotickými základy a další památky). K večeru ubytování v tělocvičně lvovské základní školy.

3. den (pondělí): okruh po historických objektech východní části lvovské oblasti, kde se nachází Oleško (raně barokní pevnostní zámek), Zoločiv (mohutná renesanční pevnost), Svirž (zachovalý pevnostní zámek s pozdně gotickými základy), Pidgirci (bastionová pevnost), Pomorjany (renesančně upravené původně gotické opevněné sídlo). Množství navštívených památek bude přímo úměrné stavu silnic a pružnosti členů zájezdu.

K večeru se vrátíme do lvovské tělocvičny základní školy.

4. den (úterý): Odjezd do Zlína přes Polsko (cesta je rychlejší). V dopoledních hodinách ještě navštívíme minimálně jeden hrad - Przemyšl (královský hrad s románskými základy) ležící při hranicích s Polskem.

Příjezd do Zlína v úterý 8. května kolem 20 až 21 hodiny.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář